Zwanger & Baby

OP ZOEK NAAR ADVIES rond een kinderwens, zwangerschap of na de bevalling?

Het is vaak een hele zoektocht naar de juiste hulp voor, tijdens en na de zwangerschap daarom heeft het Huis van het Kind samen met zijn partners alle dienst- en hulpverlening voor jou gebundeld in een sociale kaart perinatale zorg die je hier kan raadplegen.
Veel informatie of contactadressen kan je vinden in onze sociale kaart perinatale zorg.

Ook in het consultatiebureau van Kind en Gezin (Opgroeien) kan je altijd terecht na afspraak of tijdens de vrije inloopmomenten. Je hebt er een gesprek met een vroedvrouw en je krijgt informatie over onder andere anticonceptie, borstvoeding, flesvoeding, fysieke kwaaltjes tijdens de zwangerschap en krampjes bij de baby.
De medewerkers van Kind en Gezin staan voor je klaar in jouw buurt - Klik hier voor meer info !
Professionals met verschillende expertise: verpleegkundigen, gezinsondersteuners, sociaal werkers, psychopedagogen, vrijwilligers en artsen.
Meer informatie over de dienstverlening van Kind en Gezin, vind je hier

Huis van het Kind en Ziekenhuis Geel slaan de handen in elkaar met het aanbod 'Well-being': een divers groepsaanbod voor ouders die een kindje verwachten en voor ouders die pas mama en/of papa werden. We brengen ouders samen, bieden praktische ondersteuning en sensibiliseren rond verschillende dagdagelijkse babythema's.

De eerste tijd moet je wennen aan het ouderschap en leer je je kind kennen. Alles is nog nieuw. Je baby heeft voeding en warmte nodig en vooral ook veiligheid en geborgenheid. Wat moet je wel en vooral niet doen? Waar kun je terecht met je vragen, zorgen en twijfels? Wie helpt je verder als je vragen hebt?

Allemaal thema's waar je voor terecht kan in het Huis van het Kind.

fotocollage

Well-being

lees meer

shutterstock 1936744294

Gezondheid

lees meer

shutterstock 1495544061

Kinderopvang 0 tot 3 jaar

lees meer

shutterstock 1523030739

Administratieve & Praktische ondersteuning

lees meer