Kinderopvang 0 tot 3 jaar

De gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout werken voor de zoektocht naar kinderopvang via het digitaal platform Opvang.Vlaanderen.Eendje Opvang Vlaanderen

Op het platform kan je een lijst terug vinden van alle kinderopvang initiatieven die kinderen van 0 tot 3 jaar opvangen.
Je kan er filteren volgens het gewenste type kinderopvang. 
En belangrijker nog, je kan meteen een aanvraag indienen bij het kinderopvang initiatief naar keuze.
Het is een gebruiksvriendelijk platform waarbij je slechts 1x al je gegevens moet ingeven en meteen meerdere initiatieven kan aanschrijven. Je hebt een duidelijk overzicht waar je allemaal een aanvraag hebt lopen, wie al gereageerd heeft en waar je eventueel terecht kan voor een kennismakingsgesprek.

Wat moet je weten voor je aan je zoektocht naar kinderopvang begint?
Soorten opvang:

 • Kinderopvang met vrije prijs: de opvang bepaalt zelf de prijs.
 • Kinderopvang met inkomenstarief: prijs wordt bepaald op basis van je inkomen.
  Het inkomenstarief in een inkomensgerelateerde kinderopvang is wettelijk geregeld en is afhankelijk van:
  • het gezamenlijk belastbaar beroepsinkomen
  • het aantal kinderen ten laste.
  • In een aantal gevallen geldt een individueel verminderd tarief. Voor dat individueel verminderd tarief wordt gekeken naar de situatie van de ouder of/en de situatie van de ‘inwonende persoon’ (meestal de partner).

Wil je opvang met inkomenstarief voor je kind? Dan heb je een attest inkomenstarief nodig.
Dit kan je zelf berekenen via de website van Kind en Gezin. Bij vragen kan je uiteraard bij hen terecht of in het Huis van het Kind van je regio.

 • Gezinsopvang
  Een gezinsopvang is een kleinschalige opvang met meestal 1 kinderbegeleider.
  De gezinsopvang streeft ernaar om gemiddeld 4 kinderen op te vangen. Op piekmomenten kunnen dat er meer zijn. Dit aantal ligt vast op de vergunning van de opvang en is nooit meer dan 8.
  De opvang vindt meestal plaats in de eigen woning van de kinderbegeleider.

 • Groepsopvang
  Een groepsopvang is een grotere opvang met meerdere kinderbegeleiders.
  Groepsopvang start vanaf minimaal 9 opvangplaatsen. Dit betekent dat er minimaal 9 kinderen tegelijkertijd aanwezig zijn.
  De kinderen worden opgevangen in een leefgroep van maximaal 18 kinderen. Elke begeleider heeft maximaal 9 kindjes. Tijdens de rustmomenten kunnen er tijdelijk minder begeleiders aanwezig zijn.

 

Inclusieve kinderopvang

CIK Geel is erkend als Centrum voor Inclusieve Kinderopvang, en is actief in de zorgregio Geel. Deze regio omvat 6 gemeenten: Geel, Meerhout, Laakdal, Westerlo, Hulshout en Herselt.

 

Vragen?

Je kan het lokaal loket kinderopvang contacteren via Huis van het kind Geel, Laakdal, Meerhout op het nr. 014/56 73 44 of via het mailadres kindinfopunt@geel.be 

Eendje Opvang Vlaanderen2

Vind kinderopvang

lees meer

IKT klein2

Inkomenstarief

lees meer

CIK groot

Centrum Inclusieve kinderopvang

lees meer