Opvoeding en Gezinsondersteuning

Opvoeding komt in het Huis van het Kind op verschillende manieren aan bod.
Sprekers die een infoavond geven, samenkomsten met andere ouders, informatieverstrekking door verschillende organisaties ...

Huis van het kind geeft vorm aan het onthaal voor ouders en hun gezinnen. We brengen je in contact met verschillende organisaties uit de gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Verder willen we ook een toegangspoort zijn naar verschillende betrokken organisaties en jeugdhulpinitiatieven die je graag verder op weg helpen.

Heb je kleine of grote vragen over kleine of grote kinderen, dan kan je heel snel bij onze opvoedingsondersteuner terecht. Je kan haar bereiken via het telefoonnummer: 014 56 73 57 of via mail: nathalie.swolfs@geel.be

Klik erop! Zoek je hulp? Heb je vragen? Check de website! Klik Erop! Gewoon doen. 
Hier kan je terecht bij verschillende organisaties die kunnen verder helpen of luisteren, zoals het Jeugdhuis, het JAC Geel, Arktos enz.

Hulp voor jongeren2

Tim Cools, deskundige verslavingspreventie bij dienst gelijke kansen, maakt een podcastreeks rond verslaving.
Met de reeks ‘Verslaving in Verbinding’ wil hij mensen inspireren, zaadjes leggen, dialoog op gang brengen …
Misschien heb jij er iets aan, of iemand in je omgeving!
Ondertussen staan er al 16 afleveringen online. Je vindt de afleveringen op verschillende podcastplatformen.
Voor meer info, klik hier !

Centrum ZitStil informeert, vormt, traint, ondersteunt en onderneemt maatschappelijke actie om iedereen die met ADHD te maken krijgt, vooruit te helpen in het leven. Ook voor dit najaar hebben ze weer heel wat activiteiten gepland. Neem alvast een kijkje op de ZitStil website. Je vindt er een heel aanbod informatiesessies en workshops waarop iedereen welkom is, naast psycho-educatie voor jongeren en volwassenen en doorgedreven trainingen voor ouders enerzijds en volwassenen anderzijds. Hun aanbod voor dit najaar vind je hier.

Het CAW Kempen is één van vele organisaties waar je terecht kan met heel wat vragen. Zij organiseren ook op geregelde tijdstippen activiteiten en bieden een psychosociale groepsbegeleiding rond een brede waaier aan onderwerpen.
Meer informatie vind je op hun website. Hun voorjaarsprogramma 2024 regio Kempen vind je hier.
De contactgegevens regio Kempen, vind je hier. Je kan mailen, chatten, telefoneren of langskomen.

Neem zeker ook een kijkje in het aanbod van de verschillende organisaties hieronder of in de activiteitenkalender.