Gezinnen staan centraal in het Huis van het Kind. Ouders kunnen hier terecht met hun opvoedingsvragen en ook jongeren zelf kunnen bij ons de nodige ondersteuning krijgen.
We organiseren infoavonden met interessante sprekers, samenkomsten met andere ouders, informatieverstrekking door verschillende organisaties...
We brengen je in contact met verschillende organisaties uit de gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Verder willen we ook een toegangspoort zijn naar verschillende betrokken organisaties en jeugdhulpinitiatieven die je graag verder op weg helpen.
Wil je zelf al op zoek?
Een greep uit enkele nuttige websites:
Je kind opvoeden gaat niet vanzelf. De perfecte opvoeding bestaat immers niet. Als je het even niet meer weet, is er De Opvoedingslijn. Stel je vraag via opvoedingslijn@groeimee.be of bel op 078 15 00 10
Klik erop! Zoek je hulp? Heb je vragen? Check de website! Klik Erop! Gewoon doen.
Hier kan je terecht bij verschillende organisaties die kunnen verder helpen of luisteren, zoals de MIX, het Jeugdhuis, het JAC Geel, Arktos, CAW enz.
Iedereen heeft het soms moeilijk. Het is niet altijd makkelijk om de juiste hulp te vinden. Op Kzitermee.be kan je contact opnemen met een geschikte organisatie of persoon. kzitermee.be - Hulp zoeken - Voor jezelf en anderen
Enkele specifieke problematieken waarbij je misschien ondersteuning kan gebruiken.
Neem zeker ook een kijkje in het aanbod van de verschillende organisaties hieronder of in de activiteitenkalender.
Arktos is een Vlaams expertisecentrum dat kinderen en jongeren versterkt waar nodig, en ouders, scholen, partners, overheden en de bredere samenleving ondersteunt om hetzelfde te doen.
Het CAW Kempen is één van vele organisaties waar je terecht kan met heel wat vragen. Zij organiseren ook op geregelde tijdstippen activiteiten en bieden een psychosociale groepsbegeleiding rond een brede waaier aan onderwerpen.
Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen biedt gespecialiseerde ambulante begeleiding en behandeling aan inwoners uit het arrondissement Turnhout die belemmerd worden in hun functioneren door een ernstige psychische, ernstige psychosociale en/of psychiatrische problematiek.
Wij bieden informatie, advies en begeleiding op vraag van leerlingen, ouders en school.
Deskundige opvoedingsondersteuning: Een kind opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Heb je kleine of iets grotere vragen rond iets dat met opvoeding te maken heeft? Alle ouders met kinderen tussen 0 en 24 jaar, kunnen vanaf nu een afspraak maken met onze opvoedingsondersteuner voor 1 of meerdere gesprekken; zij komt thuis...
KLIK EROP! Zoek je hulp? Heb je vragen? Check de website! Klik Erop! Gewoon doen.
Residentiële zorg, participatie in mobiele hulpverlening vanuit netwerk geestelijke gezondheidszorg en ambulante hulpverlening.
Draag jij zorg voor iemand die psychisch kwetsbaar is? Ben jij naaste van iemand die psychische problemen heeft? Dan doet een warme babbel vast deugd. Even je hart luchten en je zorgen delen, wanneer en hoe het jou best past.
Verslavingshulp en verslavingspreventieIn Geel werken we op twee manieren rond druggebruik, alcohol en andere verslavingsthema’s.
Een VK is een aanspreekpunt voor alle mogelijke situaties van geweld op kinderen. Wanneer een situatie wordt aangemeld, probeert het VK een inschatting te maken van wat er juist aan de hand is met een kind of een jongere.
WAT WAT streeft naar een samenleving waar jongeren kritisch denken, geïnformeerde keuzes maken en een stem krijgen. Een samenleving waar álle jongeren sterk in hun schoenen staan en hun identiteit op een positieve manier ontwikkelen, ongeacht sociale of culturele achtergrond.
Zitdazo is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht met als doel ondersteuning te bieden aan o.a. ouders, leerkrachten, opvoedingsbetrokkenen en andere personen die vragen hebben over persoonlijk welzijn. We organiseren lezingen, workshops, assertiviteitstrainingen, ouder-kind natuurexpedities, online cursussen, e.a.
Centrum ZitStil informeert, vormt, traint, ondersteunt en onderneemt maatschappelijke actie om iedereen die met ADHD te maken krijgt, vooruit te helpen in het leven. Zo willen we het sociaal isolement doorbreken, deelname in de samenleving vergroten en personen met ADHD de kansen geven die zij verdienen.